Saturday, 28 April 2012

Baju Raya Dah Sampai!!!

Yessss!! Baju raya aku dah sampai!!!! Lalala~~~~ sukernyer :) Beberapa hari lepas, aku ada beli baju raya secara online, beli dekat Facebook.. Aku tengok orang lain dah sibuk-sibuk beli baju raya, aku pun nak lar jugak kan... Beli awal-awal senang, tak payah pening kepala.. So, aku pun try lar cuci mata kat FB nun, terjumpa satu page jual baju kurung.. Lawa2 and boleh tahan berbaloi harga dia.. Tiba- tiba terpandang 1 baju kurung nie.. Waaahhhh!!! Cantiknyer!!! terus aku falling in love with that baju... Apa lagi terus booked.. Tapi Superman yang bayar kihkihkih~~

Selamat sudah sampai kepad aku..
2 hari je tunggu.. Copat bonar....

Nie lar bajunyer.. Cantik kannn.... Kuning lagi!!  (pinjam dari owner FB)
Aku pun dah try semalam. Alhamdulillah ngan ngam kat badan aku.
First time beli online, nasib baik ok..
Yang penting puas hati.. Mak aku pun boleh tahan, siap nak rasmi dulu hahaha!!!



Peace2 kacang peas :)

Thursday, 26 April 2012

My Homemade Cupcakes!!

Wahhh!!! Terliur tak tengok cupcakes yang colourful itu!!!
Nampak sedap kan kan kan... Of Course lar sedap, sebab aku yang buat tau..
Nie lar aktiviti weekend aku bila free dekat rumah, aku suka baking membaking nie..
Rasa seronok sangat, lagi-lagi bila kek kita buat tu menjadi dan sodappppp!!!
Cupcakes dekat atas tu projek aku beberapa minggu lepas..
Aku bawak pergi office, bagi semua team aku makan... Alhamdulillah semua kata sedap..
Licin You Oulls tau!!!! Bos aku yang sorang tu makan jer dah 8 bijik..
Terkojut den, tengok-tengok dah habis :P
Kalau nak resepi, nanti aku reveal ok!!!


Peace2 kacang peas :)

Meatballs lagi!!!!

Last week aku ajak Superman pergi mentekedarah benda alah nie lagi..
Sanggup redah hujan semata-mata untuk makan this benda alah..
Wow!!! You memang selalu membuatkan I not to say No!!!
Nak tau citer pasal meatballs nie lagi meh tengok sini dan sini yerk..
Selamat menjamu mata!!!!


Peace2 kacang peas :)


Steamboat Di Restoran Tupai-Tupai Shah Alam...

Sebenarnye nie adalah citer dah basi.. Bulan lepas punyer citer hahaha!!! Memandangkan aku pun jarang nak mengupdate sejak kebelakangan nie, meh aku citer sikit pasal aku pergi makan steamboat dekat Restoran Tupai-Tupai dekat Seksyen 13 Shah Alam.. Actually, first time aku makan steamboat kat Flaming Sunway nun, so daripada situ lar aku belajar makan benda2 steamboat nie (dulu takde la pandai sangat kan, sekarang dah pandai).. Kita bila badan rasa tak sihat , hidung berhingus sikit, mula lar nak mengidam makan macam-macam kan..

So, bulan lepas aku nie tiba-tiba mengada-ngada nak pergi makan steamboat... Mula-mula nak pergi makan dekat Flaming Sunway tu rasa macam jauh, so aku pun google lar steamboat kat Shah Alam, terkeluar Restoran Tupai-Tupai nie.. Restoran cantik dan selesa sangat.. Rasa macam makan dekat resort :p Price untuk dewasa RM28, kanak-kanak pulak tak pasti berape... Meh tengok meh...
Dan seharusnyer aku tidak keseorangan yerk you oulls!!
Superman nie mesti ada sebagai peneman aku...
Sebab that day aku yang belanjer tu yang muka dia happy semacam :)


Kalau nak makan steamboat, dah memang wajibul lar periuk dia
rupa macam ginikan....


So, for first round, kita orang just ambil seafood jer.. Tak nak makan berat-berat dulu kan,
nanti cepat kenyang.. So for yours info, kalau nak ambil benda-benda yang nak di "steamboatkan: nie,
kena lar beringat sikit.. Sebab apa?? sebab taknak korang membazir.. Setiap 100gram pembaziran akan dikenakan caj RM10 ok!!! So, makan jangan gelojoh sangat, slow and steady.. Sebab dia tak letak time pun macam kat Flaming nun..
So, kira makan sampai lebam lar kahkahkah!!!


Untuk sup ada Tomyam, Ayam dan Kelapa...
Tapi aku recommend cuba kuah kelapa.. Memang sedap... Lain dari yang lain..
So, that day aku pilih Tomyam & Kelapa... Nyam nyam nyam!!!


Selamat sudah seafood2 nie diterjunkan di dalam periuk itu...
Kalau tengah selsema, memang best lar dapat makan kuah panas2 camgini kan.. I like!!!!!
Selain setamboat ada Chinese Food, Western, dan Ala Carte..
Order jer ikut tekak you oullss...


Nie antara pemandangan di restoran tu...
Memang cantik, ala-ala dekat resort...
Nak makan kat indoor boleh, outdoor pun boleh.. Tempat aircond pun ada...
Aku ambil yang mana sempat jer, pasal masa tu dah fokus dekat makan jer :P

Outdoor..

Sesuai sangat kalau bawa keluarga makan dekat sini..
Environment besttt!!

Tengok mamat nie, dah kenyang lar tu...
Dia makan sangat banyak okk!!!

Muka tuan tanah yang tersandar kekenyangan...
Nasib baik aku pakai jeans haritu, so perut nie cepat jer nak kenyang..
Kalau aku pakai sekuar sukan memang aku sambung lagi makan hahaha!!!

Suasana malam...
Romantik kan!!! wink wink wink~~~


So, nie bil yang harus dibayar oleh aku..
2 orang RM58 jerkk...
Berbaloi jugak, sebab makan sampai lebam kan...


Aku just nak komen sikit jer, aku rasa dekat flaming dia punyer buffet lagi better and best berbanding dekat sini..Flaming lagi banyak pilihan, dan aiskrim dia sangat lar sedap2.. Aku cuma bagi pendapat yerk.. So, kalau korang nak cuba boleh lar datang sini ok... Bawak family lagi best :P Nie alamat restoran dia...
Tupai-Tupai Restaurant & Cafe
Jalan Lompat Tinggi, Seksyen 13

Shah Alam, 41000 Selangor.
Reservation: 03 2143 25 25

 
Peace2 kacang peas :)

Wednesday, 18 April 2012

Birthday Wish!!!!

Walaupun birthday aku dah lepas... aku tetap nak citer jugak.... :) Pasal nak lepas gian sebab dah lama tak menaip (jangan marah aaaa...) So, pada 4 April lepas aku pun pergi la kerja macam biasa.. Aku pun malas nak kecoh haritu birthday aku kan.. Malas nak show off, so aku pun buat-buat biasa lar.. Lepastu tiba-tiba partner aku wish birthday.. Maybe dia tengok dekat FB kot.. And then lepas lunch, My Bosess wish birthday by email.. Terkejut tau tak, aku ingat diorang tak ingat... terharu la jugak, walaupun takde kek bagai...

Tapi takper, aku pun tak pernah sambut birthday nie sangat.. Wish pun dah cukup... hehehe.. Lepastu bos aku bagi aku balik awal, boleh plak camgitu.. Sebab special day aku.. Lepas tu kalau aku ada wat silap ker ape, cepat2 bos aku cakap "takpe2 dimaafkan, harnie kalau u buat silap pun tak per"  hahaha!!! boleh pulaks dapat layanan sampai macam tu sekali.. Saper tak suka ooiii!!!! meh tgk email yang aku dapat... Wish semua tak boleh tahan kihkihkih~~~




Wish yang last tu aku suka sangat...
Semua tak sabar tunggu aku kawen... :P



See!! very big big big..
I dah memang semakin big keje kat sini boss haha!!!



Apa -apa pun aku bersyukur sangat diberikan kesempatan untuk hidup di muka bumi ini dengan izin-NYa... Dan sangat bersyukur Allah berikan aku keluarga, pasangan, kawan-kawan, kerjaya dan kesihatan yang baik... Aku harap aku akan peroleh kebahagian didunia dan diakhirat .. InsyALLAH....

p/s : My Superman Wish ape kat aku??? nanti aku publish ok!! Daaaaaa!!!


Peace2 kacang peas :)

Tuesday, 17 April 2012

Helloooo!!

Salam You Oullss!! Dah hampir 2 minggu aku tak update apa-apa kan... Tiba-tiba rasa mood nak bercerita tu tak "mari" pulak.. Tak tahu kenapa... Hmm... Mungkin pasal penat dengan kerja dan rutin harian.. Kalau tak sebelum nie hari-hari nak membebel jer kat sini hikhikhik!!! Anyway, aku akan merajinkan diri untuk membebel dekat sini jugak... Rindu tau, jangan kata aku tak rindu.. Banyak benda aku nak cerita, tapi tak tak tahu nak mula dari mana.. Cerita pasal makan, travel, family, steambot, birthday dan macam-macam lagi.. Tak per, nanti aku try publish cerita0cerita mengarut aku ok!!!! :P


Peace2 kacang peas :)

Wednesday, 4 April 2012