Friday, 28 December 2012

Branch Bakso :)

Selamat pagi & tengahari you oullss!!!
Siap pakej bagi.. Pagi & tengahari terus hahaha!!!

Breakfast ape pagi nie???
Pagi nie aku branch bakso jer.. Ada sorang makcik cleaner ekat tempat aku nie, Kak Su dia memang pandai buat bakso.. First time aku makan bakso dia masa dia buat open house raya lepas.. Pergghh!! mantap habis bakso dia.. Ofismates aku yang lelain pun makan siap tambah2..

Bukan setakat tu jer, yang tak boleh blah siap bungkus bawak balik opis hehehe...
Sedap ooo!!!! bakso dia, rasa macam sup daging.. Dulu aku pernah jugak makan bakso, tapi tak sesedap Kak Su buat..

Bila dah lama tak makan, mula lar mengidam kan.. Ofismates aku request dekat Kak Sue jual dekat ofis.. Dia pun jual lar bungkus2.. Aku pun order jugak, siap mangkuk dia bagi sekali..
1 bekas RM5, sangat lar berbaloi harga kalau tengok portion dia..
Banyak!!! Memang murah rezeki dia..

So, harinie aku nyer breakfast sekali dengan lunch =BRANCH.
Bakso Super Sedapppp!!
Lenkali nak order lagi :)


Bakso nie yang specialnyer sebab ada bebola daging dengan nasi impit tu..
Tambah dengan cili special Kak Su lagi sedapp...
Makan tak pandang kiri kanan...

Sayur pun fresh, pasal pukul 5.30 pagi dia dah bangun nak siapkan
order kitaorang heheehe...
Thanks Kak Su.. boleh dah bukak kedai bakso nie...

peace2 kacang peas :)

Thursday, 27 December 2012

Takoyaki...

Salam 1 Malaysia Semua!!!!!
Amboi, dah berminggu2 tak update blog terus semangat semacam bagi salam hahaha!!
yang tak boleh tahan terus nak upload gambar makanan :)

Alkisahnyer, beberapa minggu lepas kakak kat ofis aku nie tengah pregnant, lepastu dia mengidam nak makan takoyaki.. you oulls tau kan takoyaki tu kan..
Makanan Jepun macam bebola tu, tapi ada inti dalam dia..
Kalau tak tau tengok gambar lepas nie..

Aku mula belajar makan masa beli dekat Jusco dulu..
Dah lama kot, sekali rasa terus sedapppp!!!
Tak tau pulak dekat Plaza Masalam nun ada jual Takoyaki jugak..


Yang surprisenyer, saiz lagi besar dari Tako yang dekat Jusco tu..
Ada inti sotong, udang, sosej & ketam..
Aku amek 4 sekali campur2 boleh rasa semua..
Lepas tu dia letak fish flakes, mayonis & sos ikan..

Kalau yang first time makan kalau tak biasa dengan sos ikan tu.
memang akan rasa lain macam sikit.. sebab sos ikan nie bau dia kuat..
Tapi aku nie belasah jer, janji dapat makan kannnnnnn!!!!!
Dia punyer kedai macam kiosk kecik2 camgitu..
Oh lupe plak, Kedai Tako nie kat Ground floor tau, bawah sekali.. Dekat eskelator nak turun tu belah kanan...

So, konsep dia open kitchen gitew...
boleh lar tengok orang2nyer masak terus depan mata..

Banyak jugak menu dia provide..
Semua makanan Jepun.. Susah aku nak sebut nama2 dia...

Bagi aku tempat makan dia selesa, bersih dah service pun cepat..
Tapi yang aku puashati saiz Tako tu lar, besar2 dan cepat kenyang..
Next time nak pergi makan lagi..
Nak ajak My Superman :)


peace2 kacang peas :)


Saturday, 8 December 2012

Weekend Yang Busy..

Dah 2 Weekend aku dipenuhi dengan aktiviti..
Penat tak tau nak cakap lar..
Sabtu lepas dok busy dengan Convo Wawa..

Lepastu ahadnyer pulak sibuk attend kenduri kawen..
Kebetulan Ahad lepas Birthday sepupu aku. Amy.. Aku belanjer main bowling jer dekat Klang Parade..
Aku pergi berlima.. Wawa, Ca, aku, Superman dengan aku yang kecik sekali, Ain..
Menyibuk budak kecik tu nak ikut,, Aku ingat nak pergi 2 motor jer..
Last2 bapak aku sush bawak Van!!!
Ambek semua aku angkut sekali.. Senangggggg!!!

Kitaorang main 7 orang..
Pakcik aku dengan GF dia ada sekali..
Main macam nak giler lar, semua menjerit2 tak ingat..
Main 2 game, game first aku kongsi tempat dengan Amy..
Second game aku share tempat dengan pakcik aku pulak.. Hahahaha!!
Hebat jugak kami main...
Memang puas hati pasal dah lama tak kumpul ramai2..
Gembira punyer pasal, sampai gambar pun lupa nak snap sobsobsob!!~~~~

Malam nie ada kenduri kesyukuran pulak dekat rumah makcik aku..
Nasib baik dekat (sebelah rumah jer)..
Tapi kena tolong2 jugak kan..

Lepastu esok pagi2 aku dah kena bangun awal..
Sebab nak pergi hantar adik Superman, Marul bertunang dekat Muar Johor...
Wahhh!! Tak pernah Muar lagi.. Esok dapat pergi!!Suka Suka suka!!!
Adik Superman nie kenal dengan bakal tunang dia, Shaida dari kawan2..
Tapi yang epiknyer masa perkenalan diorang nie, sorang dekat Msia, sorang dekat Arab sana..
Bakal Tunang dia dulu kerja nurse dekat Arab Saudi ..
So, diorang memang tak pernah jumpa depan2.
Just dating dekat Webcame jer.. Lepastu cakap dekat phone..

Bulan lepas Shaida balik Msia..
Balik2 sini terus kenal dengan family masing2..
Terus diorang pun nak ikat tali pertunangan esokk..
Bestkan cerita cinta diorang!!!
Nanti aku update cerita pasal diorang tunang pulak yer :)


peace2 kacang peas :)




Post Convocation..

Wawa Konvo hari Sabtu.. Dia dapat sesi petang..
Rumah aku dengan UiTM shah alam tu dekat jer..
Dalam 15 minit sampai dah.. Wawa pun selalu pergi kelas naik motor jer huhu!!!

Kitaorang bertolak lebih kurang pukul 11 pagi..
Sampai2 jer kami terus pergi amek gambar studio..
Senang amek awal2, make up pun fresh lagi.. Kalau nak tunggu lepas habis konvo memang tak lar..

Dah lar aku kena tunggu dia dekat luar dekat 5 jammm!!!
Lenguh badah dengan punggung aku duduk dekat luar tu..
Lama giler habis kot.. Sampai mak ngan bapak aku pun keluar awal..
Tak tahan duduk lama2 dalam dewan hahaha!!!
Bapak aku cakap dah 4 kali dia masuk dewan konvo, nie yang paling lama!!!!

Wawa keluar dalam pukul 6, masa tu aku tengok dia pun macam dah penat sangat..
Tak sempat nak ambek gambar dekat luar dewan, dia dah sibuk ajak balik..
Dia cakap amek gambar dekat rumah jer :(

Kebetulan esok harinyer dia nak hantar jubah konvo tu..
Lepastu mak aku pulak sibuk nak ambek gambar lagi..
Wawa pun siap2 pakai balik jubah tu..
Masa tu mak dengan abah baru balik kenduri kawen..
Aku pulak baru lepas bersiap nak pergi kenduri kawen dengan Superman..
Tengok2 baju aku, mak dengan abah sedondon!!!!
Elok betulll!!! hahahaha!!!!

jom nengokk...


Matching pulak color baju semua..
Sekali dengan dinding rumah hahaha!!!
Suka gambar nie.. Nampak mak dengan abah gembira sangat :)
Gambar dalam rumah pulak...
Superman amek gambar mesti tak cantik..
Selalu gegarrr!!! GGgrrrr!!~~~
Wawa with mak dengan abah :)
Sebijik ikut muka abah!!!
**Aku amek***
Tahniah dik.. Tahun depan sambung master pulak..
Dulu pernah sekali kawan dia ingat aku nie adik dia, padahal aku kakak kot..
Kawan dia tak percaya, pasal Wawa besar dari aku..
Dia memang dari dulu gemukk!!!!
Aku jugak comey kan hewhewhew!!!
Wawa with mak..
Semua kata mak tu kakak kitaorang..
Weeyhh!! tu mak aku lar..
Muda kann!!!!
Jangan jeles :)
Alang-alang nak pergi kenduri kawen..
Snap sekali lar..
Memang cantik amek gambar pakai 360 camera nie..
Flawless giler muka aku **blushing**

Congratulation for your Convocation Dik!!
Tahun depan sambung master buat elok2..
Dapatkan Kelas Pertama!!!!
 
 
 
peace2 kacang peas :)

DIY Bouquet For Convocation..

Lama bebenor rasa tak mengupdate blog kesayangan nie huhuhu!!!
Minggu lepas adik aku Wawa Konvo dekat UiTM..
Habis sudah belajar Degree.. Tahun depan dia sambung master pulak..
***jeles aku***

Konvo kali nie dia cakap tak nak beli bouquet yang siap jual tu..
Dia cakap nak DIY sendiri.. Nasib baik masa aku kemas barang2 tunang haritu, ada wrapping bouquet hantaran coklat yang aku simpan elok lagi dalam almari..
Isi dah takde, semua kena makan.. Yang tinggal wrapping dengan bunga2 sikit..

**Hantaran tunang**

So, kami pun dapat idea nak buat bouquet sendiri..
Modal beli coklat jer Ferroro Rocher tu + dengan lolipop sikit..


Yang macam batang belon nie, aku letak coklat Ferrro dekat atas dia tu..
Lepas tu balut pakai wrapping plastik yang lembut tu..
dapat lar dalam 15 batang..

Letak Coklat Ferroro Rocher macam tak cantik kan..
So, kami tambah dengan lolipop..
Sakit pinggang jugak buat benda nie.. Tapi seronok dan puas hati pasal menjadi!!!

Seee!! Masa nie sesi susun menyusun coklat2 & lolipop..
Patung penguin tu Wawa punyer.. Dia cabut topi konvo dekat patung Pooh, lepastu pergi jahit dekat penguin.. Kreatif kann!!!
Budget pun budget...

Lepas beberapa jam.....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tadaaaaaa!!!!!!
Cantik takkk!! :)
Lain dari yang lain kan..
Masa konvo haritu, bouquet Wawa yang paling unik sekali..
Sebab memang tak jual dekat mana2 hehehehe...

Lepas siap nie.. Kitaorang sorok dekat dalam almari..
Habis lar kalau Nabila nampak.. Confirm guling2 kat bawah lar gamaknyer hehehe..
P/s : next entry .. gambar konvo...
 
peace2 kacang peas :)

Tuesday, 4 December 2012

Dah Lar Kena Ulser Teruk, Kena Gebang Pulak Tu!!! Grrr!!~~

Last 2 weeks aku kena ulser dekat lidah..
1st time kena ulser dekat lidah, sakit dia bukan main lagi..
Memang tak main2 sakit dia nie, memang betul2 sakit..
Dah lar ada ulser dekat lidah, ditambah lagi ulser dekat bibir pulak..
Jenis kecik2 tu.. Tak tau la apesal.. Mungkin sebab cuaca kot..
Aku pun kurang minum air..

Memang minggu tu muka aku ketat jer, pasal nak bercakap pun tak boleh..
Rasa kalau orang buat aku marah macam nak tumbuk jer muka orangtu..
Sampai Superman pun kena... Haaiiipppppp!! Dia takde lar sampai kena tumbuk..
Cuma kena menghadapi angin tsunami aku jer lar..
Orang tengah tahan sakit kan, kalau diajak bergurau memang sorryyy to sayyy!!

So, satu hari tu tak tahan punyer pasal, balik kerja aku terus ajak Superman pergi klinik..
***berani pulak nak pergi klinik***
Masa on the way nak pergi klinik tu, aku tanyer Superman..

Aku : "Selalu kalau orang kena ulser kat lidah, doktor bagi ubat ape ekk??"

dengan penuh macho dia jawab..

Superman : "Kena inject kat lidahhh..." **muka serius***

Aku : "Betul ker nie?? tak pernah pun dengar doktor inject kat lidah?? selalu bontot jerk.."

Superman : "ada lar, dulu orang kena ulser jugak, terukk.. Pastu doktor inject kat lidah"

Aku : (@___#)!!!

Aku masa tu muka cuak habis lar... Percaya 100% apa Supeman cakap..
Dok imagine betul ker kena inject kat lidah.. Ayoyoo!!!
Matilar ini macam!!!

Aku pergi klinik panel company aku..
Klinik Bandaran dekat  Bandar Baru Klang..
Masa nie dah cuak habis dok teringat Superman cakap tadi..

Sampai aku tutup mulut takut nak pergi punyer pasal...
You oulss tengok Superman jahat giler amek gambar aku takmo masuk klinik..
Takut2 berani kan, aku keluar jugak huhuhu!!!

Sampai kaunter fill up form.. Nurse tu tanya aku sakit ape?
Aku cakap kena ulser.. Dia tanya nak jumpa doktor ke ambil ubat jer..
Aku dah pelik?? Aitt!!! Senangnyer.. Aku pun cakap ambil ubat jer..
Aku pun tanyer lar kat Nurse tu, betul ker kalau kena ulser teruk kena inject kat lidah??
Nurse tu cakap takkkdeeee!!!!!!!!!

Superman tipu akuu!!!! dia dah lari keluar dulu hahahaha!!
Jahat giler!!!
Aku dapat ubat kecik cinonet nie jer.
Alahai comelnyerr!! terus rasa tak sakit langsung bolehh!!!
Ubat nie kena letak kat ulser tu..
nasib tak pedih, cuma dia rasa macam pahit2 sikit..

Terus gembira dapat ubat kecik comel nie..
Now dah baik... Boleh makan macam biasa..


You oulls kalau yang kena ulser tu kena banyak minum air masak..
Jangan makan pedas2 dan panas.. Nanti lagi sakit..
Banyakkan makan buah-buahan dan sayur-sayuran...
Kalau rasa tak ok jugak, pergi klinik ambil ubat macam aku nie haaa..\
Tapi jangan bawak orang macam Superman nie.. Buat cerita gebang jer..
**yang aku pun percaya buat ape (-_-')**


p/s you oulls rasa apa jadi dengan Superman lepas aku tau dia gebang aku???? :)



Peace2 kacang peas :)

Monday, 3 December 2012

Hello!!

Dah dekat seminggu aku tak update ape2 kan..
Padahal banyak cerita nak cerita dalam nie..
Tapi tak sempat nak update pun.. Bz lar lately nie..
Balik kerja terus tidurrr!!! huhuhu!! Penat macam kerja angkat batu..
Padahal kerja mengadap PC jerk..
Kadang2 kerja yang duduk sajer lar yang penat kannnn!!!!!

Antara cerita tertangguh macam
Birthday Nabila, kisah aku kena ulser teruk, adik aku Konvo dan macam2 lar..
Pasalnyer aku nie kalau bercerita suka letak gambar.. Baru best kan nak baca..
Nanti kang cerita macam karangan BM SPM kang, malas you oulls nak baca pulaks..

Takper2 aku akan usahakan jugak..
Malam nie cuba nak menggagahkan diri transfer gambar dari phone huhu..
Tak tau nak start cerita apa dulu esok..
HHmmmm... cerita pasal aku kena ulser lar..
Memang teruk ya ammaatttt!!!
Will update later ok!!!



peace2 kacang peas :)

Saturday, 24 November 2012

Alhamdulillah.. Get Good Feedback :)


Before this aku ada cerita pasal evaluation performances yang bos aku buat kan.. You know what!! I get good feedback from my bosess.. Alhamdulillah segala penat lelah aku kerja selama nie terbalas.. Diaorang memang betul-betul tengok kemampuan aku bekerja dan hubungan aku dengan team.. 

Masa hari evaluation tu, aku lar orang paling last sekali bos aku panggil naik ofis atas.. Mula-mula cuak jugak kan, pasal semua orang nak naik.. Tinggal aku jer tunggu turn. Last2 pukul 5.30 petang macam tu, bos aku panggil naik atas.. Memang berdebau tahap gaban lar aku masa tu.. Tak habis-habis berdoa semoga dapat result and feedback yang bagus..

Sampai atas jer, bos2 aku mula nak tunjuk muka serius.. 
**padahal hari2 ketawa kot dengan dia**

Dia terus tunjuk aku punyer evaluation form, dia suruh aku baca dulu.. Tapi aku aku baca sepintas lalu jer. Yang aku nampak kat situ cuma rating2 yang bos aku kena filled up based on soalan2 yang berkaitan pasal kerja, safety, commitment and etc.. Lepas tu bos aku pun explain one by one..Alhamdulillah aku hampir mendapat perfect rating.

. Aku tak nafikan bos aku nie terlalu puji aku pasal aku nie terlalu begi komitmen dengan kerja.. Tapi aku cuma jalankan tanggungjawab aku.. Baguslar kalau bos aku nampak semua tu.. Lagi satu aku sayang team dan bos2 aku nie.. Sebab aku yakin kalau aku dapat kerja dekat tempat lain, tak mungkin aku akan dapat bos dan team sebaik sekarang..

Hampir 20 minit jugak lar aku dalam bilik tu.. Macam2 diorang comment pasal kerja aku... And lastly, bos2 aku propose untuk naikkan pangkat aku.. Tapi tu semua bergantung kepada final decision oleh bos paling besar lar.. Bos2 aku cuma propose jer.. Tapi aku tk kisah sangat, kalau dapat Alhamdulillah, kalau tak dapat pun takper.. Bergantung pada rezeki kan.. Janji gaji tetap naik hehehe... 

Tapi that time masa aku keluar bilik tu, memang aku senyum lebar selebar2 nyer larr macam  nie 

(^____________________^).. 


Sebab aku memang sangat2 puas hati.. Aku rasa maam nak lompat bintang sebab
perasaan macam dapat nombor 1 dalam kelas huhuhu!!! 



Yeaahhh!!!!!!!!!



peace2 kacang peas :)





Friday, 23 November 2012

360 Camera Buat Aku Jadi Ayu.. Auuwwww!!!!

Adik aku Wawa baru pakai Hp Samsung Baru..
Ape kebenda ntah model dia aku pun tak tau :)
Godek2 punyer godek sekali terjumpa 360 Camera dalam tu, dia baru download kot..
Aku dengar ramai kalau nak amek gambar, diorang suka pakai 360 pasal gambar dia cantik..

Cantik bukan sebab natural, tapi cantik sebab palsuu!! Gambar dah edit siap-siap hahaha!!
Aku tak pernah amek gambar edit2 pasal hp aku tak canggih mana pun..
***sajer nak bagitau gambar kat blog selama nie natural beauty hewhewhew**

Aku pun apa lagi lar, snap tak ingat.. Nak tengok gak ape function yanga ada kat 360 tu.
Kot2 lar tiba-tiba boleh ubah muka aku jadi Angelina Jolie ker??? Apakahhh!!!


Nie aku pakai magic skin..
Suci giler muka aku time nie hahaha!!!
Gebus gebas kulit den...
Mata ori ok!!! No 360...

Yang nie aku pakai Retro kot..
Dia ala-ala macam gambar lama..
Konon Instragram lar nie..

Yang nie HDR kot..
Macam model pantene takk??
Auuwwwww!!! Rambut kiter curlss larr...


Nie pulak pakai rainbow..
Kalau dah pakai rainbow, memang bebelang pelangi lar muka aku..

So, you oullss kalau rasa2 nak test amek gambar pakai 360 Camera niee,
download cepat2 k.. Memang puas hati, cantikkk sangat gambarnyerrr!!!




Peace2 kacang peas :)

Kena Ulser.. Sakiiittt!!!!

Aku sekarang nie tengah menahan kesakitan yang amat sesangattt!!!
Semua nie disebabkan ada ulser dekat lidah aku.. Sakit tak tau nak cakap lar, nak telan air liur pun susah nie pulak nak makan.. Tapi lapar punyer pasal aku telan jugak...
Kalau dah ada ulser nie, semua benda nak buat tak kena, pasal sakit dia menganggu konsentrasi betull!!

Satu hari nie aku buat kerja dengan muka ketat jer.. Semua ingat aku tengah marah, padahal aku tahan  sakit yang tak tertanggung nie.. Orang cakap kalau nak baik kena letak garam kan...
Tu pun kalau tahan lar, pasal dulu aku pun ada buat jugak..
Tapi sakit dia!!! MAkkk Aiiii!!! Sampai meleleh-leleh air mata..
Lepastu rasa macam nak tendang orang!! bolehhh!!!!

Nak menangis rasa nie tahan sakit, tapi aku kuatkan iman jugak..
***filza kau memang kuatt......................kuat makan hahaha***
kalau oang lain cari pasal dengan aku time nie memang mendapat lar
peluru berpandu dari aku..

Nanti balik aku nak try kumur dengan Listerine lar, mana tau boleh reda sikit sakit nie..
Sakiitttt!!!!!!!! ;(


Peace2 kacang peas :)

Monday, 19 November 2012

Monday Oh Monday..


Monday Bluesss~~~~!!!

Selamat Bekerja Semua...




Peace2 kacang peas :)

Sunday, 18 November 2012

Dapat Jugak Makan Nasi kerabu :)

Dari minggu lepas aku mengidam nak makan nasi kerabu..
Hari-hari balik keje dah malam, memang tak dapat lar nak beli..
Dekat pasar malam area rumah aku pun susah nak dapat orang jual nasi kerabu..
Sabtu lepas aku ada nampak 1 stall kecik, akak nie ada jual nasi kerabu..
Masa tengok banner dia ada gambar nasi kerabu, aku happy giler..
Senyum sampai macam nie (^____________^)..

Aku pergi singgah, lepas tu aku tanyer dekat akak yang jual tu, nasi kerabu ada tak..
Lepastu dia cakap dah habiss.. Mak aiii!! Takkan baru pukul 3 petang dah habis??
Sedap sangat ker nasi kerabu dia??

Kalau pukul 3 dah habis.. Bila masa pulak aku nak dapatkan masa hari biasa kan..
Memang tak lar gamaknyer.. Lepastu tadi Superman ajak aku keluar, tibe2 terlalu dekat depan kedai tu..
Aku sajer singgah... Fuhhhhh!!! Nasib baik ada lagi nasi kerabunyer.. Tu pun aku pergi dah pukul 4.30ptg..
Tu pun masa aku beli tadi, aku tengok lauk2 dia dah banyak habis..
Last-last akak kedai tu bagi aku free ikan kembung celup tepung tu pasal tinggal seekor..
Heheheheh.. suka suka suka!!!! Nie lar untung kalau beli last2..
 
Dah lar sedap, isi banyak sampai melimpah polisterin tu..
Lepastu murah pulak tu.. Mula-mula aku bajet dalam RM4.50-RM5 jer..
Sekali aku nak bayar dia cakap RM3.50...
Fuuhyyooo!!! Murah betul nieeee!!!
Dah lar murah!! banyak plak tuu!!
Memang murah rezeki orang yang berniaga tu..
Aminn....



Nie lar nasi kerabunyer... meriah kannn!!!
RM3.50 jerk...
Aku paling suka sayur dengan sambal kelapa tu..
Lagi2 makan dengan telur masinn.. Perrrgghhh!!!
Memang aku makan sorang jer lar.. Superman tak rasa pun hahahah!!!
Aku akan pastikan, next time aku akan beli lagi...


Peace2 kacang peas :)

Hits For This Week...

Tadi sajer nak tengok statistik blog aku..
Dah lama tak bukak nuffnang, alhamdulillah earning pun makin naik waalupun
takde la banyak mana..

Baru aku tau betapa seronoknyer ada blog sendiri..
Selain dapat share kisah hidup, dapat jugak jana poket hehehe...

For this week, hits paling tinggi orang search ialah
Memang entry tu selalu dapat no 1 (^___^)




Thanks kepada you ouullsss yang sudi baca blog picisan yang tak seberapa ini :)



Peace2 kacang peas :)
 
 

Happy Birthday Ain..

Bulan lepas, Birthday adik aku yang bongsu, Ain..
Umur dah masuk 9 Tahun.. Tapi kalau tengok orangnyer dah macam budak darjah 6 gamaknyer..
Tinggi melangit macam kakaknyer jugak hehehe...
Adik aku yang sorang nie, memang terkenal dengan mulut becok dia tu, pergi mana2 jer mesti orang kenal..
Tak kira lar kawan sekolah ker, kawan ngaji ker.. Sampai pakcik kat kedai depan umah aku pun kenal dia sangat2.. Dari kecik suka pergi kedai sendiri.. Kalau orang tanyer itu ini mesti pandai jawab..
Bayangkan kalau pergi pasar malam pun, ade jer kenal dia.. Dia cakap tu kawan sekolah dia..
Wehh!!! ramai plak kawan ko yerk dikk..

Sambut biasa2 jer, panggil jiran2 sebelah rumah..
Mak aku suruh buat kek coklat kukus.. Pasal aku paling hebat buat kek tu :)
Mak masak kuih cara berlauk, kueytiaw gorenng, roti canai dengan kuih2 sikit...
Pasal buat petang kan, so menu ala2 more to minum petang lar...
***gambar tak sempat snap pasal sibuk melayan si Nabila gedikk***

Homemade Kek Coklat Kukus..
Atas tu aku tabur dengan kepingan badam yang dah dipanggang...
Alhamdulillah, semua kata sedapp!!!!
Cantik tak kek kitew buat.. (^___^)


Beli kek lagi 1 sebab takut tak cukup..


Aku bagi hadiah jugak kat Ain...
Hadiah biase2 jer, nak beli mahal2 tak perlu..


Beli pencil box & Set Pencil 2B..
senang nak pakai buat kerja sekolah...
Takde makne aku nak beli bear bagai hahaha!!!!


Nie pulak hadiah yang Ain dapat dari kawan2 dan sedara-mara  yang datang..
Suka la tu dapat banyak hadiah..



Selamat Hari Lahir yang ke 9 Tahun Ain..
Sekolah rajin2, jangan asyik nak main jer..
Mulut tu jangan becok sangat ok, sakit telinga nak dengar hari2.. GGrrrr!!~~~~
Love U!!! Muwahhh!!

**nyebok jer budak baju pink kat belakang tuuu!!!**


Peace2 kacang peas!!



Tuesday, 13 November 2012

Igauan Setiap Hari.. Saper diaa????

Semalam aku balik kerja lewat sikit.. Pasal hujan kan..
Selalu kalau aku sampai rumah ada satu benda yang aku dah agak mesti ada depan rumah aku...
Aku hari2 memang menyampas tengok benda nie.. hehehehe.. Nak tau ape dia???

MEhhhhh... tgk mehhh!!!
Firstly aku bukak kasut mesti aku nampak kasut kecik nie...

Dalam hati " isshhhhh!! hari2 ada kasut nie, nyampas larrr..."
Sampai dah jadi igauan setiap hari..
Siapakah empunyer kasut comel nie...???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 
Nie dia budakknyer!! tak lain dan tak bukannnn!!!
Nabila the GEdikk!!!!

Suka buat muka duck face..
Ingat comelll!!! Nie adik aku wawa punyer kerja..
Pergi pakaikan rambut palsu color bendera Selangor..
Rasa nak lempang kannnn!!!! hahahaha!!!



Peace2 kacang peas!!

Yeahhh!! Dapat Cadar Baru!!!!

Before this aku ada cerita yang aku nak cari cadar, tapi tak dapat kan..
So, minggu lepas ada satu hari tu aku balik awal (punyer lar pelupa tak ingat hari)..
Aku ajak Superman pergi Carrefour Klang.. Alasan nak cari lampu tidur.. Pasal bilik aku tu kalau switch off lampu, memang gelap ya amatttt!!! tangan sendiri pun taknampak LOL!!!!

Cari punyer cari lampu yang aku nak tu takde.. Last2 tengok dekat Carrefour tu diorang macam buat jualan murah.. Aku tengok banyak jugak barang yang diorang display kat depan tu dengan harga yang murah. Dah tak dapat cari lampu tidur, mata terus nampakcadar2 yang cantik2.. HArga pun tak delar mahal sangat.. Paling mahal pun dalam RM150 jer..
Rambang mata wweehhh!!! Terus nampak satu cadar nie, terus aku rembat.. Rasa comforter di sejuk jer, macam yang mahal punyer.. Harga dia RM99.50 murah tak murah tuuu!!!! Saiz Queeen lagi..

Lepastu yang buat aku terkujat besar kan, masa dah bayar dekat counter tu..
Superman mintak resit dekat aku.. Lepastu dia tunjuk something...

Superman :"Cuba U tengok betul2 harga sebenar cadar nie berapa??"
Aku : " (@____@)!!!!! biar betulll niiieeee!!!!

You oulls nak tau tak berapa harga 1 set cadar tuu??
***lupa nak snap resit***

Harga Asal : RM499
Diskaun : RM399.50
Harga aku beli : RM99.50

Berbeza tak berbeza tuu!!! Gila kau cadar tu harga dia RM499!!!

NAsib baik lar diorang jual murah... Kalau tak tak gamak aku beli..
So, moral of the story is.. Jangan ingat barang yang harga meletup2 tu takde boleh turun jadi murah yer..
Alhamdulillah.. Dah rezeki aku time tu kan...


Nie lar cadar yang aku nak sangat tuu... Tapi kan sumpah selesa cadar nie..
Tidur lena ooooOOOoo..!!

Peace2 kacang peas!!

Friday, 9 November 2012

Wednesday, 7 November 2012

Baju Nikah Idaman...

Tadi dok gatal tangan meng"goole" baju nikah...
Tiba-tiba terus aku jatuh cinta dengan design baju nikah nie..
Cantik sangat!!!!! Aku sangat-sangat lar suka kalau baju kurung moden
boleh buat baju untuk Nikah.. Sebab baju kurung moden nie cantik...
Kalau kena dengan orang yang tinggi, dan bentuk badan yang cantik,
lagi perggghhhh!!!! memang cantik larrr kalau ambil gambar..!!

Meh aku nak share baju nikah idaman aku nie..
Dah dapat sikit idea nie hehehehe..
  

Sweet kan... Tapi kalau aku nak buat takde lar panjang camgitu kot kainnyer.
Tapi warna nie memang cantik..

 
Putih memang tak kata apa dah, memang sinonim dengan warna pernikahan..
Aku suka kain kipas2 camtu.. Nampak begitu vintage sekali...
***nak buat macam nie lar huhuhu!!!***

Admire dengan veil panjang tu..
Memang sangat ayu kalau dipakai masa nikah..
WEEEEeeeee!!!!! Tak sabar lar nak design baju nikah sendiri nanti..
(^_________^)


Peace2 kacang peas!!

Tuesday, 6 November 2012

Evaluation Performance in Progress.. Kecut Perut Aku Weyyhh!!!

Harinie bos2 aku buat evalution performance untuk department aku.. Start tengahari tadi, tapi turn aku tak sampai-sampai.. Takut lar, Tak tau apa bos aku komen pasal kerja aku huhuhu!! Harap-harap dapat lar berita gembira.. Aku dah kecut perut nie.. Rasa nak terkucil ku tahan jer.. Dah macam Sudin Bujang Lapok tu pulak hahaha!!.. Seram weyyhh!!! Evaluation kali ni diorang buat awal pasal aku dengar increment untuk tahun depan besarrrrr!!!!!!!!!! So, you oulls doakan yang terbaik untuk Filza ok...


***waiting for my turnn......****


Peace2 kacang peas!!

Shopping Spec & Jam Di Vincci..

 Ahad lepas, aku pergi dating berempat.. Aku, Superman, adik Superman (Marul) dengan awek marul (Shaida).. Keluar pasal nak kenal dengan awek baru si Marul tu lar..
 Nanti aku citer lar ek pasal awek baru dia tu.. hehehehe..

Kitaorang pergi dating dekat Damansara.. Plan pergi makan meatballs dekat Ikea nun..
Pasal couple yang disinun tak pernah makan meatballs lagi..
Couple yang disinin dah biasa makan.. So, takde lar jakun sangat hahaha..
Lepas dah pergi pekena meatbalss, kami semua pergi jalan-jalan dekat The Curve..
Sajer jer cuci2 mata, window shopping... (wahhh window shopping yerr.. boleh percaya ker??)

Dan tidak semena-mena (betul ker ayat aku nie????), alasan untuk window shopping tidak dapat diterima sebab masuk shops semua ada sales... Tak pasal2 jugak Superman dapat Baju + Slack satu sett...
***jeles pasal aku tak dapat***

Lepas tu dok jalan-jalan dekat Padini, tengok2 ada sales jugak..
Terus masuk lar kan, pasal aku kan giler kasut kat Vincci tu..
Tengok kasut macam tak berkenan, terus capai benda lain..
Aku nampak cermin mata tu diorang jual 2pcs RM30..
Murah tak murah tu... The best things is semua cantik2..
Terus rembat 2 sekaligus...
**harus beli 2 kalau beli 1 nanti sorang lagi muncung kedepan**

Lepas tu tengok jam2 dia pun lawa.. Harga takde lar mahal sangat..
Pasal dah geram sangat kan.. Rembat gak 1 jam huhuhu!!!

Hasil rembatan haritu..


Spec tu harus beli sama pattern, pasal tu pattern tu jer sesuai dengan muka kami..
Hitam Superman punyer, Coklat aku punyer...
Konon kalau pakai muka macam Faizal Tahir lar.
OHhh!!! Pleaseee!!!!!


Cantik tak.. hehehe..
Aku suka tali dia tu, macam besi..
Tapi ringan jer bila pakai...
Harga RM29.90..

Dah beli harus lar digayakan..
Konon2 macam model Vincci lar nie.. hahahaha!!
**berangan itu perlu***

Haiii!! Meranam Filza Tahirr...
**statement yang boleh buat youlls muntah darah**
hahaha!!! Kalau Faizal Tahir tengok nie, mesti dia demam seminggu hehehe..
..(^_______^)..


Peace2 kacang peas!!