Saturday, 24 November 2012

Alhamdulillah.. Get Good Feedback :)


Before this aku ada cerita pasal evaluation performances yang bos aku buat kan.. You know what!! I get good feedback from my bosess.. Alhamdulillah segala penat lelah aku kerja selama nie terbalas.. Diaorang memang betul-betul tengok kemampuan aku bekerja dan hubungan aku dengan team.. 

Masa hari evaluation tu, aku lar orang paling last sekali bos aku panggil naik ofis atas.. Mula-mula cuak jugak kan, pasal semua orang nak naik.. Tinggal aku jer tunggu turn. Last2 pukul 5.30 petang macam tu, bos aku panggil naik atas.. Memang berdebau tahap gaban lar aku masa tu.. Tak habis-habis berdoa semoga dapat result and feedback yang bagus..

Sampai atas jer, bos2 aku mula nak tunjuk muka serius.. 
**padahal hari2 ketawa kot dengan dia**

Dia terus tunjuk aku punyer evaluation form, dia suruh aku baca dulu.. Tapi aku aku baca sepintas lalu jer. Yang aku nampak kat situ cuma rating2 yang bos aku kena filled up based on soalan2 yang berkaitan pasal kerja, safety, commitment and etc.. Lepas tu bos aku pun explain one by one..Alhamdulillah aku hampir mendapat perfect rating.

. Aku tak nafikan bos aku nie terlalu puji aku pasal aku nie terlalu begi komitmen dengan kerja.. Tapi aku cuma jalankan tanggungjawab aku.. Baguslar kalau bos aku nampak semua tu.. Lagi satu aku sayang team dan bos2 aku nie.. Sebab aku yakin kalau aku dapat kerja dekat tempat lain, tak mungkin aku akan dapat bos dan team sebaik sekarang..

Hampir 20 minit jugak lar aku dalam bilik tu.. Macam2 diorang comment pasal kerja aku... And lastly, bos2 aku propose untuk naikkan pangkat aku.. Tapi tu semua bergantung kepada final decision oleh bos paling besar lar.. Bos2 aku cuma propose jer.. Tapi aku tk kisah sangat, kalau dapat Alhamdulillah, kalau tak dapat pun takper.. Bergantung pada rezeki kan.. Janji gaji tetap naik hehehe... 

Tapi that time masa aku keluar bilik tu, memang aku senyum lebar selebar2 nyer larr macam  nie 

(^____________________^).. 


Sebab aku memang sangat2 puas hati.. Aku rasa maam nak lompat bintang sebab
perasaan macam dapat nombor 1 dalam kelas huhuhu!!! 



Yeaahhh!!!!!!!!!



peace2 kacang peas :)





Friday, 23 November 2012

360 Camera Buat Aku Jadi Ayu.. Auuwwww!!!!

Adik aku Wawa baru pakai Hp Samsung Baru..
Ape kebenda ntah model dia aku pun tak tau :)
Godek2 punyer godek sekali terjumpa 360 Camera dalam tu, dia baru download kot..
Aku dengar ramai kalau nak amek gambar, diorang suka pakai 360 pasal gambar dia cantik..

Cantik bukan sebab natural, tapi cantik sebab palsuu!! Gambar dah edit siap-siap hahaha!!
Aku tak pernah amek gambar edit2 pasal hp aku tak canggih mana pun..
***sajer nak bagitau gambar kat blog selama nie natural beauty hewhewhew**

Aku pun apa lagi lar, snap tak ingat.. Nak tengok gak ape function yanga ada kat 360 tu.
Kot2 lar tiba-tiba boleh ubah muka aku jadi Angelina Jolie ker??? Apakahhh!!!


Nie aku pakai magic skin..
Suci giler muka aku time nie hahaha!!!
Gebus gebas kulit den...
Mata ori ok!!! No 360...

Yang nie aku pakai Retro kot..
Dia ala-ala macam gambar lama..
Konon Instragram lar nie..

Yang nie HDR kot..
Macam model pantene takk??
Auuwwwww!!! Rambut kiter curlss larr...


Nie pulak pakai rainbow..
Kalau dah pakai rainbow, memang bebelang pelangi lar muka aku..

So, you oullss kalau rasa2 nak test amek gambar pakai 360 Camera niee,
download cepat2 k.. Memang puas hati, cantikkk sangat gambarnyerrr!!!




Peace2 kacang peas :)

Kena Ulser.. Sakiiittt!!!!

Aku sekarang nie tengah menahan kesakitan yang amat sesangattt!!!
Semua nie disebabkan ada ulser dekat lidah aku.. Sakit tak tau nak cakap lar, nak telan air liur pun susah nie pulak nak makan.. Tapi lapar punyer pasal aku telan jugak...
Kalau dah ada ulser nie, semua benda nak buat tak kena, pasal sakit dia menganggu konsentrasi betull!!

Satu hari nie aku buat kerja dengan muka ketat jer.. Semua ingat aku tengah marah, padahal aku tahan  sakit yang tak tertanggung nie.. Orang cakap kalau nak baik kena letak garam kan...
Tu pun kalau tahan lar, pasal dulu aku pun ada buat jugak..
Tapi sakit dia!!! MAkkk Aiiii!!! Sampai meleleh-leleh air mata..
Lepastu rasa macam nak tendang orang!! bolehhh!!!!

Nak menangis rasa nie tahan sakit, tapi aku kuatkan iman jugak..
***filza kau memang kuatt......................kuat makan hahaha***
kalau oang lain cari pasal dengan aku time nie memang mendapat lar
peluru berpandu dari aku..

Nanti balik aku nak try kumur dengan Listerine lar, mana tau boleh reda sikit sakit nie..
Sakiitttt!!!!!!!! ;(


Peace2 kacang peas :)

Monday, 19 November 2012

Monday Oh Monday..


Monday Bluesss~~~~!!!

Selamat Bekerja Semua...




Peace2 kacang peas :)

Sunday, 18 November 2012

Dapat Jugak Makan Nasi kerabu :)

Dari minggu lepas aku mengidam nak makan nasi kerabu..
Hari-hari balik keje dah malam, memang tak dapat lar nak beli..
Dekat pasar malam area rumah aku pun susah nak dapat orang jual nasi kerabu..
Sabtu lepas aku ada nampak 1 stall kecik, akak nie ada jual nasi kerabu..
Masa tengok banner dia ada gambar nasi kerabu, aku happy giler..
Senyum sampai macam nie (^____________^)..

Aku pergi singgah, lepas tu aku tanyer dekat akak yang jual tu, nasi kerabu ada tak..
Lepastu dia cakap dah habiss.. Mak aiii!! Takkan baru pukul 3 petang dah habis??
Sedap sangat ker nasi kerabu dia??

Kalau pukul 3 dah habis.. Bila masa pulak aku nak dapatkan masa hari biasa kan..
Memang tak lar gamaknyer.. Lepastu tadi Superman ajak aku keluar, tibe2 terlalu dekat depan kedai tu..
Aku sajer singgah... Fuhhhhh!!! Nasib baik ada lagi nasi kerabunyer.. Tu pun aku pergi dah pukul 4.30ptg..
Tu pun masa aku beli tadi, aku tengok lauk2 dia dah banyak habis..
Last-last akak kedai tu bagi aku free ikan kembung celup tepung tu pasal tinggal seekor..
Heheheheh.. suka suka suka!!!! Nie lar untung kalau beli last2..
 
Dah lar sedap, isi banyak sampai melimpah polisterin tu..
Lepastu murah pulak tu.. Mula-mula aku bajet dalam RM4.50-RM5 jer..
Sekali aku nak bayar dia cakap RM3.50...
Fuuhyyooo!!! Murah betul nieeee!!!
Dah lar murah!! banyak plak tuu!!
Memang murah rezeki orang yang berniaga tu..
Aminn....



Nie lar nasi kerabunyer... meriah kannn!!!
RM3.50 jerk...
Aku paling suka sayur dengan sambal kelapa tu..
Lagi2 makan dengan telur masinn.. Perrrgghhh!!!
Memang aku makan sorang jer lar.. Superman tak rasa pun hahahah!!!
Aku akan pastikan, next time aku akan beli lagi...


Peace2 kacang peas :)

Hits For This Week...

Tadi sajer nak tengok statistik blog aku..
Dah lama tak bukak nuffnang, alhamdulillah earning pun makin naik waalupun
takde la banyak mana..

Baru aku tau betapa seronoknyer ada blog sendiri..
Selain dapat share kisah hidup, dapat jugak jana poket hehehe...

For this week, hits paling tinggi orang search ialah
Memang entry tu selalu dapat no 1 (^___^)




Thanks kepada you ouullsss yang sudi baca blog picisan yang tak seberapa ini :)



Peace2 kacang peas :)
 
 

Happy Birthday Ain..

Bulan lepas, Birthday adik aku yang bongsu, Ain..
Umur dah masuk 9 Tahun.. Tapi kalau tengok orangnyer dah macam budak darjah 6 gamaknyer..
Tinggi melangit macam kakaknyer jugak hehehe...
Adik aku yang sorang nie, memang terkenal dengan mulut becok dia tu, pergi mana2 jer mesti orang kenal..
Tak kira lar kawan sekolah ker, kawan ngaji ker.. Sampai pakcik kat kedai depan umah aku pun kenal dia sangat2.. Dari kecik suka pergi kedai sendiri.. Kalau orang tanyer itu ini mesti pandai jawab..
Bayangkan kalau pergi pasar malam pun, ade jer kenal dia.. Dia cakap tu kawan sekolah dia..
Wehh!!! ramai plak kawan ko yerk dikk..

Sambut biasa2 jer, panggil jiran2 sebelah rumah..
Mak aku suruh buat kek coklat kukus.. Pasal aku paling hebat buat kek tu :)
Mak masak kuih cara berlauk, kueytiaw gorenng, roti canai dengan kuih2 sikit...
Pasal buat petang kan, so menu ala2 more to minum petang lar...
***gambar tak sempat snap pasal sibuk melayan si Nabila gedikk***

Homemade Kek Coklat Kukus..
Atas tu aku tabur dengan kepingan badam yang dah dipanggang...
Alhamdulillah, semua kata sedapp!!!!
Cantik tak kek kitew buat.. (^___^)


Beli kek lagi 1 sebab takut tak cukup..


Aku bagi hadiah jugak kat Ain...
Hadiah biase2 jer, nak beli mahal2 tak perlu..


Beli pencil box & Set Pencil 2B..
senang nak pakai buat kerja sekolah...
Takde makne aku nak beli bear bagai hahaha!!!!


Nie pulak hadiah yang Ain dapat dari kawan2 dan sedara-mara  yang datang..
Suka la tu dapat banyak hadiah..



Selamat Hari Lahir yang ke 9 Tahun Ain..
Sekolah rajin2, jangan asyik nak main jer..
Mulut tu jangan becok sangat ok, sakit telinga nak dengar hari2.. GGrrrr!!~~~~
Love U!!! Muwahhh!!

**nyebok jer budak baju pink kat belakang tuuu!!!**


Peace2 kacang peas!!



Tuesday, 13 November 2012

Igauan Setiap Hari.. Saper diaa????

Semalam aku balik kerja lewat sikit.. Pasal hujan kan..
Selalu kalau aku sampai rumah ada satu benda yang aku dah agak mesti ada depan rumah aku...
Aku hari2 memang menyampas tengok benda nie.. hehehehe.. Nak tau ape dia???

MEhhhhh... tgk mehhh!!!
Firstly aku bukak kasut mesti aku nampak kasut kecik nie...

Dalam hati " isshhhhh!! hari2 ada kasut nie, nyampas larrr..."
Sampai dah jadi igauan setiap hari..
Siapakah empunyer kasut comel nie...???
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

 
Nie dia budakknyer!! tak lain dan tak bukannnn!!!
Nabila the GEdikk!!!!

Suka buat muka duck face..
Ingat comelll!!! Nie adik aku wawa punyer kerja..
Pergi pakaikan rambut palsu color bendera Selangor..
Rasa nak lempang kannnn!!!! hahahaha!!!



Peace2 kacang peas!!

Yeahhh!! Dapat Cadar Baru!!!!

Before this aku ada cerita yang aku nak cari cadar, tapi tak dapat kan..
So, minggu lepas ada satu hari tu aku balik awal (punyer lar pelupa tak ingat hari)..
Aku ajak Superman pergi Carrefour Klang.. Alasan nak cari lampu tidur.. Pasal bilik aku tu kalau switch off lampu, memang gelap ya amatttt!!! tangan sendiri pun taknampak LOL!!!!

Cari punyer cari lampu yang aku nak tu takde.. Last2 tengok dekat Carrefour tu diorang macam buat jualan murah.. Aku tengok banyak jugak barang yang diorang display kat depan tu dengan harga yang murah. Dah tak dapat cari lampu tidur, mata terus nampakcadar2 yang cantik2.. HArga pun tak delar mahal sangat.. Paling mahal pun dalam RM150 jer..
Rambang mata wweehhh!!! Terus nampak satu cadar nie, terus aku rembat.. Rasa comforter di sejuk jer, macam yang mahal punyer.. Harga dia RM99.50 murah tak murah tuuu!!!! Saiz Queeen lagi..

Lepastu yang buat aku terkujat besar kan, masa dah bayar dekat counter tu..
Superman mintak resit dekat aku.. Lepastu dia tunjuk something...

Superman :"Cuba U tengok betul2 harga sebenar cadar nie berapa??"
Aku : " (@____@)!!!!! biar betulll niiieeee!!!!

You oulls nak tau tak berapa harga 1 set cadar tuu??
***lupa nak snap resit***

Harga Asal : RM499
Diskaun : RM399.50
Harga aku beli : RM99.50

Berbeza tak berbeza tuu!!! Gila kau cadar tu harga dia RM499!!!

NAsib baik lar diorang jual murah... Kalau tak tak gamak aku beli..
So, moral of the story is.. Jangan ingat barang yang harga meletup2 tu takde boleh turun jadi murah yer..
Alhamdulillah.. Dah rezeki aku time tu kan...


Nie lar cadar yang aku nak sangat tuu... Tapi kan sumpah selesa cadar nie..
Tidur lena ooooOOOoo..!!

Peace2 kacang peas!!

Friday, 9 November 2012

Wednesday, 7 November 2012

Baju Nikah Idaman...

Tadi dok gatal tangan meng"goole" baju nikah...
Tiba-tiba terus aku jatuh cinta dengan design baju nikah nie..
Cantik sangat!!!!! Aku sangat-sangat lar suka kalau baju kurung moden
boleh buat baju untuk Nikah.. Sebab baju kurung moden nie cantik...
Kalau kena dengan orang yang tinggi, dan bentuk badan yang cantik,
lagi perggghhhh!!!! memang cantik larrr kalau ambil gambar..!!

Meh aku nak share baju nikah idaman aku nie..
Dah dapat sikit idea nie hehehehe..
  

Sweet kan... Tapi kalau aku nak buat takde lar panjang camgitu kot kainnyer.
Tapi warna nie memang cantik..

 
Putih memang tak kata apa dah, memang sinonim dengan warna pernikahan..
Aku suka kain kipas2 camtu.. Nampak begitu vintage sekali...
***nak buat macam nie lar huhuhu!!!***

Admire dengan veil panjang tu..
Memang sangat ayu kalau dipakai masa nikah..
WEEEEeeeee!!!!! Tak sabar lar nak design baju nikah sendiri nanti..
(^_________^)


Peace2 kacang peas!!

Tuesday, 6 November 2012

Evaluation Performance in Progress.. Kecut Perut Aku Weyyhh!!!

Harinie bos2 aku buat evalution performance untuk department aku.. Start tengahari tadi, tapi turn aku tak sampai-sampai.. Takut lar, Tak tau apa bos aku komen pasal kerja aku huhuhu!! Harap-harap dapat lar berita gembira.. Aku dah kecut perut nie.. Rasa nak terkucil ku tahan jer.. Dah macam Sudin Bujang Lapok tu pulak hahaha!!.. Seram weyyhh!!! Evaluation kali ni diorang buat awal pasal aku dengar increment untuk tahun depan besarrrrr!!!!!!!!!! So, you oulls doakan yang terbaik untuk Filza ok...


***waiting for my turnn......****


Peace2 kacang peas!!

Shopping Spec & Jam Di Vincci..

 Ahad lepas, aku pergi dating berempat.. Aku, Superman, adik Superman (Marul) dengan awek marul (Shaida).. Keluar pasal nak kenal dengan awek baru si Marul tu lar..
 Nanti aku citer lar ek pasal awek baru dia tu.. hehehehe..

Kitaorang pergi dating dekat Damansara.. Plan pergi makan meatballs dekat Ikea nun..
Pasal couple yang disinun tak pernah makan meatballs lagi..
Couple yang disinin dah biasa makan.. So, takde lar jakun sangat hahaha..
Lepas dah pergi pekena meatbalss, kami semua pergi jalan-jalan dekat The Curve..
Sajer jer cuci2 mata, window shopping... (wahhh window shopping yerr.. boleh percaya ker??)

Dan tidak semena-mena (betul ker ayat aku nie????), alasan untuk window shopping tidak dapat diterima sebab masuk shops semua ada sales... Tak pasal2 jugak Superman dapat Baju + Slack satu sett...
***jeles pasal aku tak dapat***

Lepas tu dok jalan-jalan dekat Padini, tengok2 ada sales jugak..
Terus masuk lar kan, pasal aku kan giler kasut kat Vincci tu..
Tengok kasut macam tak berkenan, terus capai benda lain..
Aku nampak cermin mata tu diorang jual 2pcs RM30..
Murah tak murah tu... The best things is semua cantik2..
Terus rembat 2 sekaligus...
**harus beli 2 kalau beli 1 nanti sorang lagi muncung kedepan**

Lepas tu tengok jam2 dia pun lawa.. Harga takde lar mahal sangat..
Pasal dah geram sangat kan.. Rembat gak 1 jam huhuhu!!!

Hasil rembatan haritu..


Spec tu harus beli sama pattern, pasal tu pattern tu jer sesuai dengan muka kami..
Hitam Superman punyer, Coklat aku punyer...
Konon kalau pakai muka macam Faizal Tahir lar.
OHhh!!! Pleaseee!!!!!


Cantik tak.. hehehe..
Aku suka tali dia tu, macam besi..
Tapi ringan jer bila pakai...
Harga RM29.90..

Dah beli harus lar digayakan..
Konon2 macam model Vincci lar nie.. hahahaha!!
**berangan itu perlu***

Haiii!! Meranam Filza Tahirr...
**statement yang boleh buat youlls muntah darah**
hahaha!!! Kalau Faizal Tahir tengok nie, mesti dia demam seminggu hehehe..
..(^_______^)..


Peace2 kacang peas!!

Mak Dia Pregnant, Dia Yang Mabuk..

Sabtu lepas aku dapat berita gembira.. Mak aku cakap Nabila nak dapat adikk....
Mak dia pregnant baru sebulan.. Habis lar, lepas nie mesti dia kurang kasih sayang dari mak dia hahaha!!
Aku ingat lagi, dulu masam mak Nabila mengandungkan dia, memang teruk tak ingat lar..
Hari-hari mabuk.. Muntah bagai.. Lepastu aku siap tolong hantar pergi klinik semua..
Dah pergi klinik tak jalan jugak, mabuk lagi.. Last sekali terus masuk hospital..
Sampai mak dia berhenti kerja.. Iyelah, mana taknyer asyik MC jer..
Last2 berhenti kerja terus.. Rupa-rupanyer muka budak nakal nie rupernyer keluar..
Nasib baik comel..

Lepastu mak dia cerita, masa mak dia tau Nabila nak dapat adik nie,
Nabila ada satu "peel".. Dia suka makan masam-masam..
Macam orang mengandung kan suka makan masam-masam macam asam kan..
Nabila nie sekarang hantu asam.. Padahal mak dia sikit pun tak teringin..
Haritu bapak dia beli asam kulit limau tu, mak dia tak boleh nak makan pasal masam sangat..
Dia hentam selamber jer, lepastu berak2.. Dah berak sambung lagi makan asam..

The best part is, malam tadi mak aku basuh kain.. Dia terbau sabun basuh tu, dia nak termuntah..
Werk Werkk werkk!!!! Mak aku dengar dia nak muntah.. Mak aku dah pelik dah dengan budak sorang nie.. Apesal macam tu plak.. Lepastu mak dia cakap dia tak boleh bau sabun, nanti dia macam pening..
Weehh!!! mak kau yang pregnant, kau yang llebih plak yer Nabila!!!
Nie manja sangat dengan mak dia lar nie.. Sebab tu dia yang mabuk...

**MUKA MABUK***
Kesian Nabila, kecik2 dah mabuk orang pregnant hehehe...
Ganti masa mak dia pregnant kan dia dulu kot :P
Mabuk teruk sangat..

**MUKA TAK MABUK**


Manjer sangat dengan Aku and Wawa...
Kalau merajuk, kitaorang jer tau macam mana nak pujuk dia..
Bukak Laptop, pasang Angry Bird... Terus Diamm..


Bagus lar dah nak dapat adik, Nabila dah pandai nak Independent..
Pandai potong kuku sendiri hehehe...
Masa nie aku nak potongkan kuku dia yang macam hantu tu, sibuk merengek nak buat sendiri..
Hambekkk!! Pandai sangat kan, dah macam orang besar gayanyer...


**16 hb nie birthday dia yang ke 2 Tahun, kejap jer dah besar budak nie**



Peace2 kacang peas!!


Saturday, 3 November 2012

Bile Sengal Dah Datang Hehehe...

 Hari Isnin lepas, aku ajak Superman pergi terjah Giant Setia Alam..
Objektifnyer adalah aku nak cari cadar baru..
Minggu sebelum tu aku pergi ada promosi saiz queen RM50 jer..
Aku ingat ada lagi aku pergi isnin haritu, tengok2 dah takde..
Kecewa sangggaaaat!!!!! ;(

Last2 pergi lepak dekat Pak Li Kopitiam kat bawah tu.


Order nie jer.. Mood nak makan ke laut..

.
Orang dah lar ramai giler, pasal hujan.. Lepas dah order tu aku pun lepak jer lar dengan muka kecewa..
Lepastu Superman macam muka boring jer tengok aku muncung macam budak Sore Eyes MC 5 hari tu kan, dia mula la buat sengal dia...

Dia capai pensel, lepas tu dia lukis muka kucing macam kena letrik erkkk!!~~


Gaya-gaya pelukis terhebat....
Aku pun nak tunjuk skill melukis kucing jugak, last2 aku lukis muka Doraemon sambil nyanyi lagu dia...

"bulatan titik"
belon kecil bertali
dan bulatan besar
bulatan besar

ada kiri kanan
si beri di tengah
tarik kiri
tarik kanan
lurus ke bawah

dua piring dilukis
biar seragam
piring besar di tengah
ada roti pita
 
pita yang lebih besar
ada di atas
tambah garis jadi lah

"Doraemon.."
Nie lar Doraemon yang kitew lukis tu huhuhu!!!

 
Nampak tak kucing letrik tuu... Hahahaha!!!
Tapi tak boleh lawan doraemon kitew.. Comell!!!!

***thanks sayang buat kitew ketawa, love u muwahh!!***
pitam jap hahaha!!!



Peace2 kacang peas!!
 
 

Resepi Kentang Bakar

 Aku dah lama teringin nak buat kentang bakar nie, tapi tak terbuat-buat..
Last week mak aku beli barang dapur, beli sekali barang nak buat kentang bakar nie..
Kelmarin baru sempat buat, pasal balik keje awal hehehe..
Resepi dia aku google jer, tapi aku punyer bahan simple jer yang pasti jadi dan sedap..
Kentang bakar nie makan separuh pun dah kenyang pasal dia macam nasi, ada kaborhidrat..

Jom tengok aku buat macam mana....
   
 Bahan-bahan & cara-cara tengok dekat gambar atas nie yerk..

  1. Kentang belah 2, lepastu rebus sampai lembut.. Dah keluarkan, korek isinyer (isi kentang tu, jangan buang tau, nanti nak campur sekali dengan inti) Aku balut dengan aluminium foil pasal taknak dia melekat dekat dulang pembakar.. (adik aku yang ain tu cakap macam sampan errkkk!)
  2. Letak sos sikit, then letak inti yang dimasak tadi. Dah letak inti, last sekali letak keju atas dia..
  3. Susun atas dulang pembakar
  4. Aku guna cheddar cheese... Sebab pakai tak banyak sangat, lebih boleh simpan hehehe...



***bakar dalam oven sampai cheese cair****
Tara!!!! dah siap!!!
Sedap dimakan ketika panas-panas..
Nie jer aku sempat snap, yang lain-lain dah di belasah oleh adik-adik aku..
Abah kata sedapppppp!!!!!!!!

You Oulls try okk!!! (^_^)..

Peace2 kacang peas!!

Thursday, 1 November 2012

First Time Beli Kasut Wedges :)

Kasut favourite aku nie dah menunjukkan tanda-tanda nak kena tukar baru..
Kesian, hari2 kena ujan dah nak rabak aku pakai..
So, semalam balik kerja terus aku ajak Superman pergi Jusco Bukit Raja..

Aku nie ada satu peel sikit, nak cari kasut kena betul-betul dengan taste aku..
Biasa aku akan cekau kasut flat jer
**pasal aku dah memang tinggi sejak azali**Tapi aku masuk semua kedai kasut takde yang berkenan...
Ada yang berkenan, takdok saiz plakk...ZZZzzzzz.. nyampasss!!!
Susah kalau kaki America saiz nie....

Last2 masuk jugak dalam Jusco, pergi kat bahagian kasut ladies..
Tengok punyer tengok last2 terminat plak dengan kasut satu nie..
Wedges okkk!!! Tak tau sejak bila ubah selera,,,
Test dekat kaki yang ala-ala America size, macam cantik jeww..
Tanyer saiz paling besar, nasib baik ada.. Yesss!!!!!
Rembat jangan tak rembat... Tak tengok harga dah, terus bayar hahaha!!!

Superman muka hangin jer, pasal dia cakap aku pakai kasut nie nampak tinggi..
Hellooo!!! Punyer penat cari kasut tadi, dah dapat yang berkenan why not I rembat :)
*** dia takut aku tinggi dari dia lar tu****



Nie lar kasutnyer.. First time mak jemah beli kasut tinggi gini hehehehe...
Tak sabar nak rasmi...


Kasut2 jenama Hawkeye ni memang selesa pakai..
Tak rugi beli....

Muka happy dapat kasut baru...

Kasut lama aku nie boleh pakai lagi, cuma dah nampak terkopak tapaknyer tu...
Lepas nie dok dalam kotak jer lar huhuhu!!!




Peace2 kacang peas!!