Friday, 2 March 2012

Door Gift Tunang

Salam You Oulls!! Citer pasal tunang tak habis lagi hehe.. Kali ni aku nak citer pasal doorgift yang aku bagi kat tetamu yang hadir pada masa tu.. Disebabkan aku nie minat jugak dengan kerja-kerja craft, door gift aku buat sendiri.. Aku just buat keychain yang simple, tapi super comelllllll!!!!!!!!!!!!!!! Dulu aku ada lar buat bisnes craft dari felt nie, tapi just offline jer lar.. Budak2 sekolah yang beli.. Lepas dapat keje tetap, terus aku tinggal kerja2 tu, sebab tak ada masa nak crafting2 nie kan..

So, masa aku kemas2 rumah lama, aku ada terjumpa 1 beg plastik, hasil peninggalan sisa-sisa pepejal kain felt yang aku pernah guna dulu hehe.... So, aku fikir, daripada aku buang, baik aku guna kain2 felt tu wat keychain untuk doorgift aku.. Pandai tak aku!!!!!!!!! hahahaha!!!! So, aku buat keychain paling senang diabad ini, LADYBIRD KEYCHAIN... sebab aku suka sangat2 dengan ladybird nie.. Comel sangat!!! So, nak tambah lagi comel, aku wat warna-warni wings dia..


 Nie wings yang colorful itu... aku potong macam ini banyak2 dulu..
Baru jahit sekali gus...


Lepastu aku jahitkan wings dia dengan body dia warna hitam..
And untuk mata, aku jahit guna butang kecil...
Inside the ladybird, aku sumbat pakai fiber..


Nie la hasilnyer lepas siap jahit and packaging...
Comel kan!!!! Aku buat lebih kurang 75 ekor..
Sakit jugak lar pinggang nak menyiapkannyer,,
Tapi aku suka!!!


p/s : suka sangat bila orang lain puji hasil kerja tangan yang tak seberapa ini... :)


Peace2 kacang peas :)

2 comments:

Mizz ErMa said...

cantiknye..kreatif betul lah tuan belog! nak satu boleh tak? ke da habis? hehe

filza said...

Hehe.. thanks, biase2 jer... ladybird tu dah abes lar.. semua berebut masa majlis tu... tak pe, nnti i buat bagi u k :)